Astăzi începe weekendul, așa că odată cu el începe și programul nostru să se mai elibereze, iar asta este o “scuză bună” pentru a ne pierde prin bucătărie. Pregătim o rețetă delicioasă astăzi: varză de Bruxelles cu Kaizer și cașcaval. Iar ca să facem și mai interesant totul, o să folosim tehnica gratinării. Așadar, astăzi păpăm varză gratinată cu kaizer.

Genial, nu? Să ne apucăm de treabă, zic!

Să vedem mai întâi lista de ingrediente de care vom avea nevoie.

Ingrediente necesare
• 500g varză de Bruxelles
• 250g kaizer mărunțit (poate fi tăiat cuburi sau felii)
• 150g cașcaval
• 200ml smântână pentru gătit
• 2 linguri de ulei de măsline
• 1 ou
• condimente: putem utiliza aici orice ne place nouă. Pe lista recomandărilor pot fi: rozmarinul, boiaua de ardei dulce, usturoiul, sare și piperul.

Cum preparăm această rețetă?
O să avem nevoie de cuptorul preîncălzit pentru a face acest preparat, așa încât ai grijă ca acesta să fie preîncălzit la 200 de grade.

Într-un bol amestecă varza de Bruxelles cu uleiul de măsline și presară sare și piper, apoi pune-o într-o tavă și las-o la cuptor pentru circa 20 de minute. În acest timp pregătește oul într-un castron, adaugă condimentele: rozmarin, pudră de usturoi sau orice altceva dorești, bate bine oul cu smântâna de gătit și adaugă la final cașcavalul, care ar trebui să fie ras.

Scoate din cuptor varza și adaugă baconul, amestecă ușor în tavă pentru ca acesta să se distribuie uniform, apoi amestecă totul cu mixul din castron: oul cu smântână și cașcaval.

Lasă totul la cuptor pentru încă o jumătate de oră și chemă-ți piticii și soțul la masă sau prietenii și pe cei dragi.

Gratenul nostru cu varză de Bruxelles și kaizer este gata să fie înfulecat. Poftă bună îți urează prietenul tău, Calendarul Casei!

Sper că te-am ajutat și azi să te organizezi și să îți pui toate task-urile în ordine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.