Astăzi e timpul să gătim ceva dulce. O să preparăm împreună rețeta săptămânii: tarta de caramel cu nuci pecan. Desigur, dacă nu ai încă toate ingredientele, tocmai urmează weekend-ul. Îți poți lua astăzi rețeta, cumperi ingredientele și în acest weekend îndulcești întreaga casă.

Hai să vedem împreună de ce anume avem nevoie pentru a pregăti acest desert.

 

Lista de ingrediente

– 250g făină

– 250g unt

– 100g apă

– 200g smântână dulce

– 200g zahăr

– vanilie

– 95g zahăr pudră

– 30g făină de migdale

– 1 ou

– un vârf de linguriță de sare

 

 

Preparare

Vom prepara mai întâi aluatul. Vei amesteca făina albă cu 100 grame de unt, vei adăuga vanilia (poți folosi jumătate de baton de vanilie – semințele sale, dar poți folosi și esență de vanilie), vei pune mai apoi făina de migdale și zahărul pudra, amestecând energic.

După ce compoziția devine omogenă, adaugă oul, amestecă în continuare, iar după ce s-a încorporat totul, lasă aluatul la frigider circa jumătate de oră.

Scoate aluatul și întinde-l până se formează o folie subțire. Pune-l în tava pentru tartă și bagă aluatul la cuptor, la 180 de grade, timp de 13 minute.

 

Truc: pentru a nu se umfla, pune o hârtie de copt peste aluat și pune pe ea boabe de fasole.

După cele 13 minute, scoate hârtia și boabele și lasă aluatul încă 8 minute la cuptor.

Pune apoi nucile pecan într-o tavă și bagă-le la cuptor, la 180 grade, timp de 10 minute. Ai grijă să nu se ardă, pune hârtie de copt în tavă. De asemenea, pentru a se coace uniform, mai amestecă-le din când în când.

Apoi, pune zahărul cu apa pe foc într-o oală mică și caramelizează-l. Adaugă și smântâna, ușor încălzită înainte. Amestecă energic până se încorporează smântâna, apoi ia oala de pe foc și adaugă în ea restul de unt. Pentru a-ți fi mai ușor, taie untul în cuburi mici.

Amesteca energic până se topește untul, apoi adaugă sarea. Lasă totul la răcit aproximativ 30 de minute. Apoi pe blatul pufos pune un strat de nuci pecan coapte, unul de compoziție și încă unul de nuci, așezate de această dată pentru a da o față frumoasă tartei cât mai delicioase.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.