Toamna vine, iar vremea de afară e din ce în ce mai rece, așa că o supă va merge direct la sufletul celor dragi, prevenind și gripa ce se instalează zilele acestea fără voia noastră. Ce părere aveți?

 

Astăzi vom găti o supă de pui cu tăiței de casă, sănătoasă și gustoasă. Să vedem care este lista de ingrediente pentru acest preparat.

 

Ingrediente pentru tăiței

– 300 g faina

– 2 oua

– sare si putina apa

 

Din putinele ingrediente frământăm aluatul, incorporând toată făina cu cele 2 ouă și cu apa. Puteți folosi circa 2 păhărele de apă mici. Sau puteți folosi coaja oului ca măsură (2 jumătăți de coajă de ou). Întindem aluatul în foi subțiri (rupem în 2 bucăți egale aluatul pe care le rulăm mai apoi sub formă de sul). Apoi tăiem în felii și desfacem tăițeii, împrăștiind fâșiile pe o hârtie pentru a-i lăsa la uscat. Ideal ar fi să preparăm tăițeii cu o zi înainte, pentru a se usca pe deplin.

 

Ingrediente pentru supă

– pulpe de pui dezosate și fără pieliță – circa 4 – 6 pulpe – se poate folosi și pieptul, circa 500g sau orice altă parte a puiului

– 2 cepe

– 2 morcovi

– jumătate de rădăcină de țelină

– o rădăcină de păstârnac

– pătrunjel

– sare și piper

 

Preparare

Se pune puiul la fiert în apă rece, să dea în clocot. După ce se formează spumă, se aruncă acea zeamă. Iar apoi se fierbe carnea din nou, în a doua apă curată, în care se pun 2 foi de dafin și sare.

 

Se prepară legumele, tăindu-le bucăți, cuburi, felii, cum doriți. Le puteți pune chiar și întregi, dacă doriți să le separați mai apoi. Dar dacă doriți și legume în supă, le puteți tăia cubulețe.

 

Se adaugă apoi legumele alături de carne și se acoperă oala cu un capac. Se lasă la fiert până se înmoaie legumele, până sunt făcute, iar apoi adăugăm tăițeii. Se lasă totul la fier pentru 5 minute, apoi punem pătrunjelul tocat și supa este gata.

 

Poftă bună!

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.