Astăzi îți vom arăta cum se face o supă cremă de broccoli. Am ales broccoli deoarece el este foarte sănătos, dar foarte greu acceptat de obicei la masă de către cei mici. Astfel că, degizat într-o supiță delicioasă, el va fi mâncat fără nicio problemă, alături de legumele din supă.

Pentru a realiza o supă cremă de broccoli, avem nevoie de supa de bază, cea care va da gustul, care va fi realizată din legume.

Curățăm legumele, după care punem supa la foc.

 

Pentru supa de bază de legume vem nevoie de:

  • 3 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • o țelină
  • o ceapă

 

Tăiem toate legumele cuburi mari, le punem într-un bol, apoi le adăugăm la fiert. După ce a fiert supa de bază până își păstrează gustul de legume (circa 50 minute), vom scoate toate legumele din ea, păstrând doar cartofii, adăugând la fiert broccoli.

Pentru a pregăti broccoli, îl ținem de cotor cu buchetul în jos, tăiem broccoli de pe cotor și îl adăugăm într-un bol plin cu apă cu sare.

După ce supa a fiert, luăm broccoli și îl adăugăm peste zeama rezultată, fără legume (doar cartofii). Folosim un capac pentru a fierbe mai repede. Lăsăm la fiert pentru încă 20 – 30 minute, până cartoful este destul de moale și broccoli s-a fiert complet.

Pentru a oferi supei cremozitatea necesară și pentru a masca gustul de broccoli, folosim unt în această supă.

Punem cartofii și broccoli în blender, punem untul și le facem cremă – trebuie folosit un blender neapărat pentru a putea oferi superi consistența necesară. Adăugăm și supă constant, pentru a-i da starea lichidă. Supa trebuie să curgă mereu, spre deosebire de un piure de broccoli, spre exemplu.

Trebuie să ne imaginăm această supă ca pe un shake proteic, de legume. Punem supa din paharul de blender direct în farfurie, când am terminat.  Adăugăm puțin ulei de măsline și piper proaspăt măcinat, la final.

Supa este gata. Ea trebuie să aibă o consistență densă, dar aerată.  Se poate servi atât caldă, cât și rece.

Puteți adăuga sare, după gust, dacă mai e nevoie.

 

Vă urăm poftă bună!

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.