Astăzi este Miercuri, e mijlocul săptămânii așa că avem nevoie de o rețetă ușoară, rapid de preparat și delicioasă. O rețetă care să ne motiveze să trecem peste încă o săptămână. Eu, dragă cititorule, aleg peștele în astfel de cazuri. Pentru că e plin de vitamine, e o sursă ireproșabilă de energie și e foarte ușor de digerat.

 

Așadar, astăzi gătim somon la grătar (eu am ales să-l fac cu garnitură de orez cu legume). Tu poți alege orice altă garnitură. Se potrivește cu diverse tipuri de garnituri.

 

Lista de ingrediente

  • 2 bucăți file de somon – cam câte 250 300 grame fiecare
  • ulei de măsline – 30 ml
  • coriandru și fenicul 1 / 2 linguriță din fiecare (Poți alege și alte condimente, după propriul gust)
  • sare și piper după gust

 

Mod de preparare

Într-un bol vei așeza somonul curățat de solzi și vei adăuga uleiul de măsline, apoi condimentele, după care vei întoarce somonul pe fiecare parte pentru a se îmbiba cu mixul de arome din bol.

 

Încinge grătarul (în mod normal ar trebui să ajungă la o temperatură de 180 grade). Poți folosi un grătar electric pentru a fi mai sigur. Așază somonul pe platanele grătarului și așteaptă să prindă o crustă aurie frumoasă, care te va anunța că e gata.

 

Pentru Garnitură…

Pentru garnitura de orez cu legume poți folosi diverse idei. O poți prepara sub formă de pilaf, sau poți alege să pui legumele pe grătar alături de somon. De asemenea, poți alege legume mexicane pe care să le prepari alături de un orez sârbesc.

 

Iată ce variantă îți propun eu!

Ia 500 grame de orez chinezesc, fierbe-l într-un vas, apoi într-un alt vas fierbe o pungă de legume mexicane, însă pe acestea lasă-le doar un pic în apa clocotită, după care scoate-le și trage-le în tigaie cu unt. Pune 2 linguri de unt în tigaie, adaugă legumele și lasă-le circa 1 – 2 minute.

 

Scoate orezul din vas când s-a fiert, pune-l pe farfurie și adaugă legumele, după care condimentează cu sare după gust. Garnitura ta este gata!

 

Îți urez poftă bună!

Cu drag,

Prietenul tău, Calendarul Casei

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.