Cine a spus că nu putem evita Fast-Food-ul într-un mod elegant, fără a renunța neapărat la acest capriciu, s-a înșelat amarnic. Astăzi vom găti Shaorma de casă. Nu știați că există așa ceva? Ei bine, noi suntem inventivi, așa că vom lăsa creativitatea să zburde prin bucătărie și le vom face celor dragi pe plac, fără a mânca fast-food din comerț și a ne expune la tot felul de probleme digestive.

Vom găti Shaorma acasă, după propria rețetă, făcută cu ce avem noi mai proaspăt și mai bun.

 

Iată care sunt ingredientele de care avem nevoie:

  • carne de pui (piept) – cam 700gm
  • o linguriță de boia dulce
  • o linguriță de pudră de usturoi
  • o linguriță de curcuma
  • zeama de la o lămâie
  • o linguriță de cury
  • puțină sară și eventual o linguriță de condimente pentru shaorma (acestea pot fi luate și din comerț)

 

De asemenea, mai avem nevoie de verdeață și de umplutura de legume:

  • câteva frunze de salată verde
  • 2 roșii tăiate felii
  • varză tocată
  • o ceapă tăiată felii – inele – sau julien
  • castraveți (pot fi murați sau simpli)
  • maioneză cu usturoi
  • sos de maioneză picantă (câte 3 linguri mari din fiecare cele 2 tipuri de maioneză)
  • 4 – 5 linguri de ulei

 

Pentru a face o shaorma cât mai gustoasă, noi vă sfătuim să faceți lipiile tot în casă. Însă puteți apela și la o brutărie să cumpărați lipii făcute de-a gata.

Pentru început tăiați pieptul de pui în fâșii cât mai subțiri. Apoi puneți puiul într-un bol, adăugați ulei, zeama de lămâie, cury-ul, sare după gust, boiaua (poate fi iute sau dulce). Apoi puneți celelalte condimente, curcuma și pudra de usturoi. Lăsați carnea la marinat pentru cel puțin o oră.

Puneți un pic de ulei într-o tigaie preîncălzită și puneți pieptul la prăjit. Aproximativ 10 minute la foc mediu ar trebui să fie suficient.

Pentru a asambla shaorma luați lipia, vă aduceți la mână toate ingredientele. Puneți sosul picant de maioneză pe lipie și întindeți. Puneți bucățile de pui în mijlocul lipiei, adăugați feliile de roșii, apoi castraveții tăiați bastonașe.

Adăugați varză și salată. puteți pune și varză roșie. De asemenea, legumele le puteți schimba după bunul plac. Adăugați și ceapa și împachetați shaorma. Începeți de jos, apoi împachetați părțile laterale. Luați folie de aluminiu și împachetați peste lipie.

Shaorma este gata, iar ea va fi super delicioasă, numai bună de mâncat. Iată cât efort ați scutit, iar acum știți cu siguranță și că ceea ce mâncați este proaspăt și delicios.

 

Vă urăm poftă bună!

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.