Astăzi este final de lună și este weekend, ceea ce înseamnă că e timpul să lăsăm piciorul de pe accelerație și să ne luăm o bine meritată pauză. Iar dacă gătitul ne face plăcere și ne relaxează, este timpul pentru o nouă rețetă atunci.

 

Astăzi vom prepara o minunată salată de vinete cu maioneză. Pentru aceasta haideți să vedem împreună ingredientele.

 

Listă de ingrediente

2 KG de vinete proaspete

– 3 – 4 linguri de maioneză (puteți prepara maioneza în casă sau puteți utiliza maioneză cumpărată)

– o ceapă tocată extrem de mărunt (aici vom vedea adevărata îndemânare a fiecărei gospodine)

– sare

 

Mod de preparare

Punem vinetele pe o tavă și le înțepăm ușor cu un scobitor sau cu un cuțit, așa încât ele să fie pătrunse atunci când le băgăm la cuptor. Punem vinetele la cuptor la temperatura de 200 grade, pentru aproximativ o oră. Nu uitați să întoarceți vinetele din când în când pentru a se coace uniform.

 

După ce s-au copt vinetele, le curățim de coajă, iar după ce le-am tăiat și codița, le lăsăm la stors într-o sită. Apoi le tocăm mărunt, le adăugăm într-un bol și deasupra punem sarea și amestecăm. Iar la final adăugăm maioneza și amestecăm foarte bine, până întreaga salată devine ca o mixtură.

 

Lăsăm salata la răcit, în frigider, pentru circa o oră, iar apoi suntem gata de masă. Salata de vinete este o gustare extrem de plăcută, putând fi servită între mese sau chiar la micul dejun. Este o rețetă extrem de prietenoasă și răcoritoare pentru zilele de vară.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.