Salata de vinete este o mâncare foarte ușor de preparat și se gătește extrem de rapid (dacă avem deja pregătite vinetele). Iar avantajul principal al acesteia este că se poate consuma și în post, dacă este făcută fără maioneză.

Noi vom găti astăzi salată de vinete cu maioneză. Dar voi o puteți găti în mai multe feluri, în funcție de preferințe.

 

Pentru a pregăti o mâncărică delicioasă cu vinete, vom avea nevoie de:

  • 2 kg vinete
  • 3 – 4 linguri de maioneză (se poate pune maioneză cumpărată sau se poate face maioneza de casă – cu ouă)
  • o ceapă tocată foarte mărunt
  • sare  după gust

 

Pregătirea vinetelor

Punem vinetele la copt, pe o tavă și le înțepăm ușor cu un cuțit. Preîncălzim cuptorul la 200 de grade și le băgăm la cuptor pentru circa o oră, iar la un anumit interval de timp le mai întoarcem, pentru a se coace uniform pe toate părțile.

Vinetele se pot coace și pe ochiul aragazului, însă la cuptor sunt mult mai ușor de copt. Se coc acestea până sunt foarte moi la atingere. Când se răcesc, îndepărtăm rapid coaja și le tocăm mărunt. Însă înainte de asta, trebuie stoarse, pentru a lăsa zeama deoparte.

Ideal ar fi ca vinetele să fie deja pregătite cu o zi înainte de a face salata, deoarece acestea trebuie lăsate la stors circa 3 – 4 ore. Peste noapte ar fi indicat să le lăsați, iar a doua zi dimineață doar să vă apucați de tocat vinetele și de făcut salata.

 

Preparare salată

Se pun vinetele tocate într-un bol, apoi se adaugă sare, se adaugă ceapa tocată și apoi se amestecă. Se pune maioneza și se amestecă foarte bine. Salata este gata. Înainte de a o servi, o putem lăsa la frigider pentru aprox. 30 minute.

 

Salata de vinete poate fi servită pe o felie de pâine, de asemenea putând fi adăugate legume: roșii, castraveți sau chiar verdeață.

Este o rețetă extrem de gustoasă și foarte la îndemână pentru atunci când avem nevoie să mâncăm ceva rapid, fără să mai preparăm foarte mult timp mâncarea.

 

Vă urăm poftă bună!

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.