Astăzi discutăm despre un truc, foarte util de altfel, mai ales atunci când ești mămică. Este vorba despre un truc care, aplicat cu sârguință, va deveni un fel de regulă nescrisă a casei. De aceea l-am și numit “Regula celor 30”. 30 CE? poate te întrebi…

 

Ei bine, este vorba de 30 de minute, minutele de aur ale fiecărei zile din viața ta. Cele 30 de minute pe care ți le vei acorda ție (sau în funcție de zi vei adapta). Însă, în general, este vorba despre 30 de minute pe care le poți “fura” în fiecare zi, pentru a-ți face timp pentru tine sau pentru a-i organiza pe toți cei dragi din jur.

 

Programul casei tale va arăta cu totul altfel, după cele 30 de minute!

30 de minute, raportat la cel puțin 12 – 14 ore, cât va avea ziua ta normală de activitate, par un lucru neînsemnat, nu-i așa? Crede-mă, eu, Calendarul Casei, știu cel mai bine cât de mult valorează 30 de minute petrecute BINE, așa cum trebuie.

 

Pentru organizarea și eficientizarea timpului tău, cele 30 de minute vor fi glorioase. Hai să vedem împreună cum le organizăm?

 

15 MINUTE ÎNAINTEA TUTUROR – asta ar trebui să devină deviza ta matinală. Dacă te vei trezi doar cu 15 minute înaintea tuturor celor din casă, lumea va fi a ta.

 

Să îți și zic de ce. Iată doar 3 lucruri la prima vedere pe care le poți face în cele 15 minute:

  • poți pregăti cafeaua / ceaiul și micul dejun pentru întreaga familie – sandwich-ul celui mic pentru la școală, pachețelul soțului pentru la muncă și cafeaua ta pentru o dimineață plină de energie.
  • te poți aranja, poți avea grijă de tine și de rutina zilnică: îți poți aplica o cremă de revitalizare și hidratare, poți face un duș și te poți machia (strictul necesar).
  • poți face lista de cumpărături pentru azi sau pentru mâine, dar și o serie de 5 – 6 task-uri, evenimente de urmat de-a lungul zilei.

 

Și când te gândești că totul e așa greu… de aceea ai rubricile mele la dispoziție. Nu te-ai gândit niciodată că în doar 15 minute de liniște deplină poți realiza atât de multe lucruri, fără să ai un bebeluș care trage de tine din toate părțile, fără să ai o întreagă casă de organizat, în timp ce unul caută șosetele, altul îți cere să calci cămașa, iar alții plâng că nu au ghiozdanul pregătit și nici cine să-i ajute.

 

15 MINUTE MAI TÂRZIU! – asta pentru că și seara, după ce toată lumea s-a așezat la somn, tu ești pasăre de noapte. 🙂 Glumim, glumim. Nu ai nevoie decât de 15 minute. ATÂT! În cele 15 minute petrecute trează după ce toată lumea doarme, vei cuceri lumea… eh… măcar îți vei putea face planuri pentru asta.

 

Iată cele mai indicate activități pe care să le faci în cele 15 minute târzii ale nopții! 

După ce toată lumea a predat ștafeta Moșului Ene (care vine pe la gene)… e timpul pentru relaxare. 15 minute pot însemna câteva pagini din cartea ta preferată (Asta dacă nu ești Anne Jones, care în 25 de minute a terminat un întreg volum de 278 pagini – fiind campioană de altfel la citit cărți).

 

La fel de bine, 15 minute pot însemna bucuria unei scurte sesiune de shopping online. Știi că ți-ai dorit acea pereche nouă de pantofi sau acel parfum nou… În 15 minute ai timp să-l găsești și să-l chemi acasă 🙂

 

Sau 15 minute poate reprezenta timpul necesar pentru toate planurile de a doua zi. Ce vei face mâine, ce vei mânca, ai timp să arunci un ochi și prin filele mele să vezi rețetele zilei… sau ai timp să faci planul de vacanță pentru micuțul tău. Un picnic la final de săptămână sună oke, nu crezi?

 

 

Așadar, hai… la treabă, cele 15 minute de dimineață și cele 15 de seara… sunt un real avantaj la tine în casă. Iar eu te voi ajuta să le fructifici cât poți de bine.

 

Cu drag, prietenul tău fidel, Calendarul Casei!

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.