Astăzi dorim să mâncăm ceva special. Ceva gustos, rapid de preparat și care ne va ajuta să mulțumim cele mai sofisticate gusturi ale familiei noastre sau chiar și pe cele ale musafirilor. Astăzi gătim piept de puiuț în sos gorgonzola.

 

Să vedem lista de ingrediente!

 

Ingrediente

– un piept de pui dezosat și fără piele

– 200 grame smântână

– sare + piper

– 3 linguri de ulei de măsline

– o jumătate de legătură de pătrunjel

– 100 grame de brânză gorgonzola

– 250 grame ciuperci champignon

– 100 grame parmezan

 

Cum preparăm puiul cu sos gorgonzola?

 

Pentru început, curăță ciupercile și toacă mărunt pătrunjelul, apoi taie pieptul de pui în cubulețe. După ce ai tăiat puiul, pune 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie încinsă și prăjește puiul pe fiecare parte. Scoate puiul prăjit într-un bol.

 

Încălzește restul de ulei și călește ciupercile. După ce se călesc, adaugă din nou puiul în tigaie, peste ciuperci. Adaugă sare și piper și pune peste smântâna. Amestecă bine și apoi pune brânzica gorgonzola și parmezanul și lasă totul pe foc până se topesc.

 

Puiul este gata. Poți servi această mâncare caldă, alături de cei pe care îi iubești. Se gătește extrem de ușor, iar timpul relativ de preparare este de circa 40 minute. Ceva gustos și rapid pentru gusturile tale!

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.