Astăzi avem ceva special pentru tine! Ne-am gândit să învățăm împreună cum se pregătește o pizza de casă. Știm cu toții că toată lumea adoră pizza, iar pentru cei mici, mai ales, e mult mai sănătos să o prepari în casă și să știi ce pui în ea, decât să o comanzi de la restaurant sau să o cumperi congelată din comerț și să o încălzești.

Așadar, hai să vedem împreună lista de ingrediente necesare pentru o pizza de casă absolut delicioasă.

 

Vei avea nevoie de:

  • 500g făină albă
  • 1 linguriță de sare
  • 7g drojdie
  • 325ml apă caldă

 

Aceste ingrediente sunt pentru a prepara blatul. Se toarnă făina într-un bol, apoi se pune sarea și se amestecă bine până se omogenizează. Se adaugă un cubuleț de drojdie în apă, se amestecă și se toarnă peste compoziție. Se frământă aluatul apoi, după care se pune în tavă, aceasta fiind acoperită cu o folie sau un prosop. Lăsăm la dospit aluatul 2 ore la o temperatură de max. 50 grade.

P.S. Aluatul va fi gata atunci când va avea cel puțin volumul dublu față de cum l-am lăsat.

 

Întindem aluatul pe masă (după ce am pudrat-o cu făină sau cu griș), apoi pudrăm tava de pizza cu făină.

 

Ce ingrediente punem pe blat?

 

Pe blat întindem un strat subțire de pastă de roșii. Aceasta poate fi făcută chiar acasă, din roșii de grădină. Adăugăm 2 lingurițe de ulei de măsline și pudrăm cu sare. Adăugăm parmezanul. ATENȚIE: Se poate folosi chiar și caș sau brânză dulce de văcuță – dacă vreți ca totul să fie 100% natural (făcut în casă). Adăugăm bucăți de ardei (dacă o dorim picantă putem pune ardei iuți).

Preîncălzim cuptorul la 220 grade și băgăm tava cu pizza la cuptor pentru circa 7 – 8 minute.

În cazul în care doriți ca pizza să fie mai consistentă, puteți folosi ciuperci, puteți folosi cârnăciori de casă tăiați în felii foarte subțiri sau bucăți de piept de pui. De asemenea, se pot tăia roșii felii și se mai poate condimenta pizza cu orice alt tip de condimente preferați.

Nu este recomandat însă să o încărcați cu prea multe ingrediente și, foarte important, încercați să evitați ingredientele care lasă apă. Datorită acestora, pizza este improbabil să ajungă să se coacă la nivelul la care ar trebui și riscați să rămâneți cu blatul crud la mijloc.

După ce ați scos-o din cuptor, porționai-o și invitați-i rapid pe cei dragi la masă pentru a savura o pizza de casă călduță și savuroasă. Tocmai ați reușit să faceți prima pizza, fără a mai comanda la restaurant, fără a vă face griji cu privire la prospețimea ingredientelor și la chimicalele conținute.

O astfel de pizza poate fi savurată chiar în 4 persoane (fiind însă mai potrivită pentru 2, dacă doriți să vă bucurați de o masă copioasă).

După cum vedeți, timpul de preparare este unul extrem de scurt (excepție făcând aluatul). Dar, dacă doriți să realizați pizza în doar 10 – 20 minute, puteți apela la o brutărie pentru aluat – luați aluat de pizza gata făcut. Astfel, în mai puțin de 20 de minute puteți să îi invitați pe cei dragi la masă și să le faceți o surpriză rapidă invitaților.

 

Noi vă urăm poftă bună!

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.