Dragă pofticiosule, mâine e sâmbătă, așa că avem timp să ne pierdem un pic printre clipele de magie din bucătărie. O să gătim împreună piept de pui la grătar.

 

Iată lista de ingrediente:

 

– 2 bucăți de piept de pui dezosat (sau mai multe, în funcție de numărul de pitici ce așteaptă masa)

– 30 ml ulei de măsline

– 1/2 linguriță de oregano

– 1 linguriță de boia (poți folosi boia dulce sau afumată, în funcție de gustul pe care dorești să-l aibă preparatul final)

sare și piper după gust

 

 Cum preparăm minunata rețetă?

 

 Într-un bol punem pieptul de pui uns cu ulei și adăugăm toate mirodeniile, după care amestecăm bine așa încât pieptul de pui să fie condimentat pe toate părțile. Se încinge grătarul apoi. Dacă ai un grătar electric pe care îl folosești, adu-l pe acesta la temperatura maximă de gătire.

 

Așază puiul pe grătar. Alături de pui poți pune pe grătar și câteva legume, dacă dorești o garnitură delicioasă și proaspătă. Poți folosi felii de dovlecel, ardei sau chiar roșii întregi, pe care să le coci pe grătar.

 

Imediat ce puiul prinde o crustă aurie, întoarce-l pe partea cealaltă. Întoarce și legumele, odată ce s-au făcut.

 

După ce acesta s-a gătit uniform pe ambele părți, îl poți lua jos de pe grătar și îl poți servi călduț, alături de un sos de usturoi și un vin alb sec sau demisec. Un Chardonnay sau un Sauvignon Blanc ar trebui să facă masa mai delicioasă.

 

Poftă bună îți urăm!

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.