Știm cu toții că în unele zile, o masă ușoară, dar în același timp sățioasă, este totul pentru noi. Ei bine, pentru o asemenea masă cu siguranță avem nevoie să gătim pește. Un pește la cuptor cu legume, pentru o savoare aparte și pentru o masă copioasă.

Peștele este preferat de mulți ca fiind cea mai ușoară carne, totuși foarte benefică organismului nostru datorită cumulului de omega 3, VITAMINE (A,D,B) dar și a mineralelor precum: fierul, seleniul și zincul.

Astăzi, așadar gătim pește la cuptor cu legume.

 

Iată de ce anume avem nevoie pentru a face această rețetă rapidă și foarte sănătoasă:

  • 1kg de pește (orice pește vă place) – însă esențial ar fi să fie un pește fără oase
  • 2 bucăți de morcovi tăiați cubulețe
  • 2 cepe
  • 300g roșii cuburi
  • 2 ardei grași
  • 2 lingurițe sare + piper negru (un vârf de linguriță)
  • 4 linguri ulei de măsline
  • pătrunjel, boia sau orice alte condimente vă plac

 

ATENȚIE: pentru legume puteți folosi și mix de legume mexicane, legume care se găsesc de multe ori la magazin sau în supermarketuri. Însă noi recomandăm să gătiți cu legume de casă pentru un gust mai intens și pentru o rețetă mai sănătoasă.

 

Se curăță peștele, se spală și se taie bucăți medii. Se asezonează cu o linguriță de sare, 2 linguri de ulei de măsline, piper, pătrunjel și boia (sau orice alte mirodenii vă plac vouă). Se amestecă așa încât fiecare bucată să fie acoperită de mirodenii. Se pun legumele într-un bol, iar peste acestea se pun 2 lingurițe de ulei, boia, piper, sare și verdeață. Se amestecă bine, iar apoi într-o tavă adâncă de sticlă se pun legumele. Peștele se pune peste, ca pe un pat de legume.

Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se bagă la cuptor pentru 45 minute, la 200 de grade. Peste 20 de minute scoateți folia și lăsați tava în continuare la cuptor. Apoi, la fina scoateți tava și serviți mâncărica alături de cei dragi.

Se servește caldă, pentru a-și păstra aroma și prospețimea.

 

TRUC: Pentru a oferi și mai multă savoare peștelui, puteți să îl stropiți cu vin alb, sec. Alegeți un vin special pentru carnea de pește, cum ar fi o sticlă de Sauvignon Blanc sau Chardonnay.

 

Această rețetă se face foarte rapid, iar dintr-o tavă puteți servi cu drag masa întreaga familie. Rețeta este foarte sănătoasă, iar faptul că puteți să mixați peștele cu legume mexicane gata mărunțite, asta vă salvează o mulțime de timp.

 

Poftă bună vă urăm!

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.