Dacă tot se apropie Crăciunul, postul e principalul cuvânt din vocabularul nostru în această perioadă. Iar dezlegarea la pește ne dă o idee genială pentru în bucătărie. Astăzi vom găti păstrăv la tavă, pe care îl putem asezona cu un sos de ardei, usturoi, piper și lămâie.

 

Haideți să vedem ingredientele de care vom avea nevoie pentru a găti această bunătate?

Ingrediente:

păstrăvii – noi alegem 4 – gândindu-ne la o familie

– 4 ardei

– 4 linguri de ulei

– 4 căței de usturoi mari

– 1 linguriță de cimbru (puteți mixa și condimente de pește)

– 2 lămâi

– un pahar de vin alb demidulce – 150ml.

– sare și piper (piperul să fie și boabe și măcinat)

– mărar sau orice alte verdețuri pentru ornamente

 

Cum preparăm păstrăvul?

 După ce se curăță bine păstrăvii și se spală de 2 – 3 ori, în ape diferite, se pensează oasele și se condimentează peștele cu sare, cimbru sau condimente de pește și piper. Se pun într-o farfurie și se lasă la rece, pentru aproximativ jumătate de oră sau 40 minute. Între timp se curăță usturoiul, ardeii, se spală și se toacă mărunt, mărunt.

Apoi se călește în uleiul pus în tigaia încinsă ardeiul, se adaugă și usturoiul și zeama de la o lămâie. Se lasă totul pe foc câteva secunde, după care se ia de pe foc și se lasă la temperatura camerei.

Se scoate o tavă pe care o ungem cu ulei, apoi se pune păstrăvul, se adaugă vinul și sosul de usturoi și ardei, după care se adaugă câteva boabe de piper și câteva felii de lămâie. Se pune totul la cuptor și se lasă până ce peștele se rumenește.

Apoi se scoate și se servește masa călduță, putând adăuga acest minunat preparat la o garnitură de cartofi natur. Puteți orna preparatul cu mărar și verdeață. Iar noi vă urăm poftă bună!

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.