Dragii noștri, este post. Și vrem să mâncăm sănătos. Așadar, dacă ne gândim… ce-am putea oare să gătim? Astăzi vedem împreună una dintre rețetele noastre preferate de post: Lasagna cu spanac, ouă și cașcaval. Yumm… ce bună trebuie să fie.

 

Haideți să vedem împreună de ce ingrediente avem nevoie pentru a prepara această rețetă rapidă și delicioasă. Spunem rapidă pentru că într-adevăr, ne trebuie mai puțin de 60 de minute pentru a o găti și a o pune pe masă, pentru întreaga familie.

 

Din ingredientele enumerate mai jos veți reuși să pregătiți o lasagna delicioasă, gata să fie servită în cel puțin 4 – 5 porții copioase. Așa că, să-i dăm drumul!

 

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente pentru această rețetă:

  • câteva foi de lasagna gata pregătite
  • 200 de grame de cașcaval + 50 de grame de parmezan ras
  • jumătate de KG de spanac
  • 8 ouă fierte tari
  • o ceapă
  • 50 de grame de unt
  • diferite mirodenii ce vă plac, pentru a da o aromă aparte
  • sare și piper

 

Pentru a începe prepararea acestei rețete, ocupați-vă mai întâi de călirea spanacului. Luați o tigaie în care încingeți untul, mărunțiți spanacul și îl adăugați în tigaie, alături de ceapa mărunțită. Puneți în tigaie și un pahar de apă, puneți un capac și lăsați totul pe foc pentru 10 minute, timp în care puteți fierbe ouăle.

 

După cele 10 minute adăugați parmezanul ras și mirodeniile, asta după oprirea focului.

 

Adăugați apoi ouăle tăiate mărunt și amestecați. Puneți în amestec sare și piper după gust. De asemenea, puteți utiliza și alte condimente preferate.

 

Pregătirea rețetei pentru cuptor!

 

Într-un vas plat, dreptunghiular așezați prima foaie de lasagna, apoi un strat se spanac, din amestecul rezultat, peste care radeți cașcavalul. Mai apoi adăugați din nou o foaie de lasagna. Pentru a umple tava continuați să adăugați în straturi amestecul și foile de lasagna.

 

Dacă doriți o rețetă mai complexă, puteți alterna straturile, spre exemplu, cu o pastă de roșii sau cu un alt sos.

 

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Adăugați tava în cuptor pentru 20 de minute, acoperită cu folie de aluminiu. După cele 20 de minute scoate folia de aluminiu și mai lasă la cuptor circa 20 – 25 de minute, iar lasagna va fi numai bună de savurat.

 

Cheamă-i pe toți la masă, totul este gata.

Poftă bună!

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.