Astăzi ne-am pregăti să punem masa… Hmmm…. parcă am fi dorit să mâncăm ceva special. De aceea, vom învăța împreună cum să pregătim o porție zdravănă de coaste de porc rumenite. Acestea vor servi ca un minunat fel 2, plin de savoare și de gust.

Coastele de porc sunt foarte sățioase, iar dacă le prepari așa cum ne-am gândit noi… cu siguranță vor fi în centrul atenției la masă. De ce? Pentru că noi avem o rețetă specială pe care ți-o propunem.

Poți să le pregătești pe acestea în ceaunul de tuci, acela clasic, pe care cu toții îl admiram plin cu mămăliguța bunicii.

 

Hai să ne punem pe treabă și să gătim coastele. Să vedem mai întâi de ce avem nevoie:

  • 5kg coaste de porc
  • o ceapă mare + o căpățână de usturoi
  • o cană de ulei
  • o cană de suc de roșii (îl poți face și sub formă de sos, cu bulion și apă)
  • o lingură de oțel (poți folosi la alegere oțet de vin roșu sau oțel clasic)
  • pătrunjel tocat + sare și piper – pentru un gust savuros
  • poți stropi carnea cu vin, dacă dorești ca gustul să capete un accent minunat și o mireasmă aparte.

 

Prepararea acestei rețete îți va lua mai puțin de o oră, iar rezultatul final va fi unul pe deplin meritat. Pentru început, pisează usturoiul și toacă ceapa mărunt. Încinge cuptorul la 280 grade.

Taie coastele bucăți (fâșii de câte una), așază-le în tavă și pune peste ele sare și piper după gust. Poți folosi și alte condimente, dacă îți plac cu alt gust. Pune tava la cuptor, pentru 40 minute, la foc mic.

P.S. Pentru o cărniță cât mai fragedă și mai bună la interior, acoperă tava cu folie de aluminiu.

 

Punem cana de ulei separat într-un ceaun de tuci, apoi îl încălzim bine și după ce scoatem coastele din tavă le azvârlim în uleiul încins, pentru a se rumeni. Lăsăm coastele să fiarbă puțin în uleiul încins, după care oprim focul.

După ce acestea sunt gata, le scoatem pe un platou pe care am așezat înainte hârtie absorbantă, pentru ca excesul de ulei să fie extras din carne.  Taie ceapa mărunt, adaugă ceapa în uleiul rămas și pune peste bulion pentru a face un sos pe care să-l pui pe cărniță.

Unge coastele cu sosul de roșii și cu un pic de usturoi. Apoi presară peste pătrunjelul și condimentează și cu alte mirodenii, după gust.

 

Totul este gata, numai bun de servit. Noi îți urăm poftă bună!

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.