Ciorbițele sunt foarte importante în alimentația de zi cu zi, iar mai ales dacă ai bebe, acesta poate fi obișnuit cu ele de micuț, ele fiind o modalitate foarte des întâlnită pentru diversificarea meniului la copii.

Ciorba este nelipsită la români. Așadar, astăzi înveți cum să faci o minunată ciorbiță de porc cu borș. Trebuie să știi că rețeta unei astfel de ciorbe poate fi la fel ca și la ciorba de vită, carnea fiind singura care face diferența.

Însă tu o poți prepara în diverse moduri. Iată însă un mod principal de preparare.

 

Ingrediente necesare:

  • 1 kg cărniță de porc (poate să fie și ciolan de porc cu carne – coaste, picior etc)
  • Legume: 3 morcovi, 2 – 3 rădăcini de pătrunjel, un păstârnac, o țelină mică, o ceapă, 2 ardei roșii, 4 – 5 cartofei. Poți adăuga și alte legume, dacă îți place ca ciorbița să fie mai bogată.
  • sare, piper, crenguțe de cimbru – pentru aromă + borș pentru a o înăcri (1 pahar ar trebui să fie de ajuns).
  • De asemenea, poți adăuga smântână – 2 – 3 linguri.

 

Tăiați carnea (dacă folosiți și bucăți de carne macră) pentru a fierbe mai repede, apoi, alături de celelalte bucăți, așezați carnea în oală și puneți totul la fiert timp de 40 minute. Spălați și decojiți morcovii și rădăcinoasele, tăiați-le cubulețe și alături de ardei și ceapă le puneți în oala cu carne pusă la fiert.

 

NU ADĂUGAȚI TOATE LEGUMELE ODATĂ.

 

Prima dată puneți rădăcinoasele + morcovii și ceapa. Iar după alte 20 minute de fierbere (deci, cam un total de o oră) puneți cartofii și ardeii.

Puneți condimentele și paharul de borș peste, dacă doriți puteți clocoti borșul într-o crăticioară separată, dacă nu îl puneți direct și mai lăsați oala 5 – 10 minute să fiarbă.

Ciorbița este gata. Ea se servește neapărat fierbinte, imediat ce este scoasă din oală. Puneți în farfuriuțe și ceva verdeață tocată atent, foarte mărunt (leuștean sau pătrunjel) dacă vă place.

 

TRUCURI:

Ciorba de porc făcută de ardeleni, de foarte multe ori, nu se acrește cu borș. Aceasta poate fi acrită și cu moare de varză sau cu zeamă de lămâie și 2 lingurițe de oțet.

De asemenea, când serviți ciorbița, puteți pune pe masă și smântâna și fiecare își va alege după gust cum vrea să o dreagă.

 

Vă urăm poftă bună!

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.