Vă place ciorbița de perișoare? Nouă ne place. Din două motive în principal: este consistentă și se face destul de ușor, fiind și ușoară pentru organism, mai ales dacă se folosește carnea de pui.

Așadar, astăzi vom găti împreună o ciorbă de perișoare numai bună de pus pe masă cât e călduță, cu puțină smântână și cu multă, multă verdeață.

 

Vom avea nevoie pentru ciorbiță de câte un bol din următoarele:

  • 3 roșii tăiate cuburi sau pisate (pastă de roșii)
  • un dovlecel tăiat cuburi mici
  • o țelină
  • 2 ardei grași
  • un morcov mare tăiat cuburi
  • 2 cepe tăiate cubulețe

 

Mai avem nevoie de carne de pui (partea cu oase a spatelui). Pentru a face perișoarele din pui veți avea nevoie de piept de pui. Dar acestea se pot face și din carne de vită. De asemenea, pentru perișoare mai avem nevoie de un ou, puțin pătrunjel și sare + piper după gust + un pic de boia de ardei iute.

Pentru înăcrirea ciorbei veți avea nevoie de o cană de borș de 500ml. De asemenea, pentru a da gust ciorbiței, avem nevoie de o legătură de pătrunjel și una de leuștean, tocate mărunt + puțină sare și piper.

În apă (aprox 5l de apă fierbem câteva bucăți de spate de pui, pentru gust), apoi adăugăm țelina, morcovul și ceapa și mai lăsăm să fiarbă aprox 20 minute.

Frământăm amestecul pentru perișoare, iar opțional se poate pune și orez (100g), iar mai apoi formăm perișoarele, după ce am amestecat foarte foarte bine conținutul. Carnea trebuie să fie omogenă, iar oul să fie total absorbit.

Înmuiați-vă mâna în apă rece și formați perișoarele, pentru ca acea compoziție formată să nu se lipească.

După 20 minute de fiert ciorbița, adăugăm ardeii, roșiile, sarea și borșul. Mai lăsăm totul la fiert circa 20 minute. Dacă doriți, carnea fiartă de pui poate fi lăsată în ciorbă. Dar aceasta poate fi și scoasă. Adăugăm în continuare dovlecelul și lăsăm din nou la fiert 5 max. 10 minute.

Adăugăm perișoarele și mai lăsăm încă odată la fiert ciorbița pentru alte 20 minute maxim (până se ridică perișoarele deasupra). În acest timp nu amestecăm în ciorbă, pentru a nu sfărâma perișoarele.

Iată că după aproximativ o oră, ciorbița este gata. Îi putem adăuga 2 3 lingurițe de smântână și foarte multă verdeață. Sare și piper după gust, iar ciorba este gata de a fi servită. Pătrunjelul și leușteanul se pun acum la sfârșit. Se amestecă foarte foarte ușor, pentru a nu sfărâma perișoarele.

Ciorba se servește călduță, alături de un ardei iute și de smântână.

 

Poftă Bună!

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.