Astăzi vom pregăti o rețetă gustoasă și foarte foarte sățioasă. Vom face chifteluțe în sos de roșii, cu usturoi.

Ingredientele de care avem nevoie sunt:

  • un cartof fiert și pasat
  • jumătate de kilogram de carne tocată
  • boia dulce, usturoi granulat și piper negru
  • morcov fiert și pasat
  • ceapă tocată mărunt
  • un ou
  • mărar + pătrunjel
  • circa 5 linguri de ulei
  • sare

 

Iar pentru sosul chifteluțelor vom avea nevoie de:

  • suc de roșii – 500ml
  • piper măcinat
  • busuioc și cimbru
  • ceapă tocată mărunt
  • ulei
  • 2 căței de usturoi
  • sare
  • o legătură de pătrunjel

 

Preparare chifteluțe

 

Vom pune carnea într-un bol, apoi cartoful și morcovul peste, după care adăugăm pătrunjelul, mărarul, oul, ceapa și sarea după gust. Apoi, la final, adăugăm condimentele. Amestecăm foarte bine totul, după care, cu mâinile ușor umezite, vom forma chiftelele.

Punem uleiul într-o tigaie deja încinsă. Adăugăm chiftelele și le rumenim puțin, cât să prinde ceva culoare. Nu le gătim de tot, deoarece le vom face și în sos. Dacă doriți să evitați fumul din casă, puteți pune chiftelele la cuptor, timp de 20 de minute, la 180 grade.

 

Prepararea sosului

 

După ce am terminat chiftelele, ne putem ocupa de sos, adăugând ulei într-o tigaie încinsă. Călim în ulei ceapa pentru 2, 3 minute, apoi adăugăm usturoiul, pe cale îl călim pentru maxim 30 secunde. Adăugăm sosul de roșii. Condimentăm cu cimbru și piper, adăugăm busuiocul, amestecăm bine și adăugăm puțină apă ca să subțiem.

Fierbem totul pentru maxim 5 minute și adăugăm chiftelele. Le gătim și pe acestea pentru maxim 10 minute. Dacă nu sunt bine pătrunse le putem lăsa ceva mai mult. După ce gătim cu totul sosul și chiftelele, adăugăm verdeață, pătrunjel – pentru o aromă perfectă și pentru mai mult gust.

Acestea se lasă să se răcească un picuț, după care se pot servi alături de cartofi natur sau piure. Această rețetă este una foarte delicioasă, plină de gust. Iar mirosul chifteluțelor este unul cu adevărat îmbietor.

 

Noi vă urmăm poftă bună!

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.