Dragele mele bucătărese, este vară, mâine este 1 august și începem Postul Adormirii Maicii Domnului. Așa că ne face plăcere să gătim un borș delicios, de legume cu leuștean. Dacă aveți cumva o micuță grădină și aveți posibilitatea de a face rost de legume proaspete, această rețetă va fi ca o bucată de rai pentru voi. O întreagă avalanșă de arome și de prospețime se va revărsa în bucătărie.

Hai să vedem și care sunt ingredientele de care avem nevoie.

 Ingrediente

  • 2 cepe medii, tocate mărunt
  • 2 morcovi medii, tocați și ei
  • o rădăcină de pătrunjel tocată
  • o rădăcină de țelină la fel
  • un ardei
  • un dovlecel
  • 3 litri de apă
  • 3 linguri de ulei
  • o cutie de roșii decojite – și aici începe magia dacă aveți roșii proaspete din grădină
  • o legătură de pătrunjel
  • un litru de borș (dacă puteți face rost de borșul acela pe care bunica îl făcea altă dată la putinei, ar fi perfect)
  • sare după gust

 

Prepararea acestui borș va dura circa 30 de minute, asta după ce ați pregătit toate ingredientele. Iar din toate cele enumerate mai sus vă vor ieși 8 porții pe cinste de borș de legume cu leuștean.

 

Mod de preparare

Călește ceapa în uleiul încins și adaugă legumele peste, fără dovlecel, călindu-le și pe acestea pentru câteva secunde într-o oală mai mare. Pune apă în oală și fierbe totul la foc mic până ce legumele se înmoaie puțin.

 Adaugă acum dovlecelul și roșiile și lasă totul la fiert până ce legumele sunt gata. Apoi adaugă borșul și mai fierbe 3 minute totul. Pune sare după gust și ia oala de pe foc. Masa este deja gata. Poți servi borșul cu smântână și cu un ardei iute sau gras.

Se poate servi atât cald, cât și rece. Noi îți urăm poftă bună!

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.