Trăim într-o lume a diversității pe toate planurile. Suntem copleșiți de emoții, de probleme mai mari sau mai mici, ne năpădesc noian de sentimente încă din zorii fiecărei zile… iar noi… trebuie să le gestionăm, să le așezăm în ”sertărașul” potrivit… astfel încât să le putem face față, să ne simțim atât responsabili, cât și deosebit de recunoscători Universului… pentru abilitățile absolut incredibile cu care a înzestrat magnificul corp uman.
Când se întămplă sa avem de ales în fața situațiilor în care ne pune viața stăm să ne gândim: cu ce alegem, cu mintea sau cu inima? Adevărul este că nu este o alegere ușoară, iar în „bătălia” dintre minte și inimă, studiile au arătat că cea mai autentică alegere este cea făcută cu inima. Suntem cu toții de acord-cred- că trăim niște timpuri în care cuvântul “criză” este la el acasă. Însă, consider că adevărata criză nu este cea a economiei, a finanțelor, a climei, etc…. ci este o criză a inimii. Este o criză a sentimentelor, o criză a iubirii, o criză a armoniei între oameni și oameni, între oameni și natură, între oameni și Dumnezeu. Ca să ne putem reînvia bucuria, puritatea, ”pulsul” vieții, trăirile autentice… noi… oamenii avem nevoie să ne întoarcem la sentimente, să ne apropiem de esența divină, să ne deschidem inimile pentru frumosul din interiorul și din afara noastră, să înțelegem care ne este menirea, scopul nostru pe acest pământ.
În acest sens, de a lungul timpului, draga noastră inimă a primit nenumarate metafore, atât în viața de zi cu zi, cât și în literatura beletristică.
Astfel, ne-am obișnuit să folosim cuvântul “inimă” atunci când exprimăm cele mai diverse sentimente, cum ar fi: pacea interioară, bunătatea, răbdarea, calmul, iertarea, toleranța, dăruirea, milostenia și multe altele, dar atributul principal al inimii este IUBIREA. Cel mai profund și mai nobil dintre sentimente, acela din care și pentru care am fost creați, acela care ne înalță și în același timp ne sfințește ființa, acela care ne dă dreptul să spunem pe bună dreptate că inima este izvorul iubirii noastre, iar, ca să o menținem sănătoasa, tot cu iubire trebuie să o hrănim!
De asemenea, ar fi important să precizăm și unele aspecte de natură fiziologică, fiindcă, bineînțeles, este organul sursei vieții:
*funcția principală a inimii este aceea de a pompa sângele încărcat cu oxigen în tot corpul.
Ne menținem inima sănătoasă, dacă:
*tensiunea arterială este păstrată la 130/80mmHg
*colesterolul total este menținut sub 200mg/dl
*facem exerciții fizice moderate, regulat
*adoptăm o alimentație sănatoasă
*avem grijă la doza de alimente
*evităm tutunul, alcoolul
*ne ferim de infecții
*avem starea psihică echilibrată.

Daca INIMA iubeste traiesti mai mult!

Ai grijă de inima ta!

2 Comments
  1. Adevărat…”O inimă sănătoasă iubește mai mult!”
    Avem multe de învățat, citind acest articol.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.