Dacă sărbătorile aleargă cu pași grăbiți spre noi, iar deja iarna ne bate în geam, ne-am hotărât ca astăzi să vă oferim 5 sfaturi despre cum ar trebui să înceapă cea mai frumoasă perioadă din an: cu decorarea casei în stil tradițional.

 

Așadar, iată 5 lucruri pe care puteți să le luați în calcul atunci când vă decorați casa în spirit de sărbători de iarnă.

 

1. Coronițele de brad de pe ușă – Să îmi cumpăr coroniță sau nu?

Fiindcă de cele mai multe ori Crăciunul reprezintă sărbătoarea ce adună întreaga familie în jurul mesei, mediul primitor al unei case este esențial în această perioadă. O coroniță naturală de brad îți poate întâmpina musafirii cu un iz de cetină greu de uitat. Acest lucru le va aduce aminte întotdeauna de primirea ta călduroasă și îi va face să tresară de bucurie încă de la intrare. Așa ca, noi te sfătuim să alegi o coroniță cât mai simplă, din brad natural, eventual pe care să o asortezi cu o fundiță roșie și cu clasicii clopoței.

 

 

2. Unde amplasez bradul de Crăciun?

Dat fiind faptul că veți petrece aproape întreaga seară în jurul mesei, sala de mese sau livingul este cea mai bună alegerea în amplasarea bradului. Deși aici poate fi o variantă discutabilă, deoarece spațiul poate fi destul de aglomerat. Însă bradul amplasat în sufragerie va atrage atenția musafirilor voștri și îi vor face pe aceștia să se simtă mult mai confortabil. În fond, spiritul Crăciunului nu este reflectat nicicând mai bine decât atunci când privești la bradul frumos împodobit, plin de dulciuri și globulețe.

 

 

 

3. Să avem grijă și de ambientul sonor.

Decorarea casei nu ține doar de amenajarea spațiului cu instalații și cu simboluri de Crăciun sau de împodobirea bradului. Este foarte importantă și atmosfera fonică. Noi te sfătuim să lași pe fundal în surdină un colaj de colinde. Eventual poți folosi doar negativele pentru a te putea înțelege cu cei pe care i-ai invitat, pentru a putea comunica în voie. Însă, sunetele specifice sărbătorilor, atât de mult îndrăgitele colinde tradiționale, nu ar trebui să lipsească în niciun caz din peisaj.

 

 

4. Masa de Crăciun – cum amenajez locul în care mâncăm?

Aici poți să-ți dai frâu liber creativității. Poți alege soluții clasice, în care optezi pentru șervețele personalizate în culorile specifice. Însă poți alege și ceva mai creativ, poate chiar șervețele așezate pe masă în forma săculețului cu cadouri. Sau poți alege să servești mâncarea pe platouri inscripționate cu mesajul “Crăciun fericit”. Nu uita, pe masă trebuie să ardă neapărat lumănărele parfumate. Însă ai grijă ca aroma acestora să nu fie foarte deranjantă. Prăjiturele în forma moșului sunt o altă variantă superbă de a-ți impresiona invitații. Alege ceea ce îți place și ornează masa într-un mod inedit.

 

 

5. Cum fac instalația să pară mai interesantă?

Dacă aveți o seară în familie, avem o ideea impresionată pentru voi. După ce întindeți instalația în casă, prindeți de ea cu ajutorul unor cleme sau cu scotch, o serie de poze reprezentative pentru cele mai interesante și frumoase momente trăite cu fiecare din membrii familiei. Acest lucru cu siguranță îi va impresiona pe toți cei poftiți la masă.

 

 

Vă urăm Crăciun Fericit!

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.