O pagină de carte este hrană pentru suflet. De cele mai multe ori, cititul îți poate fi cel mai bun prieten. Te relaxează, te face să uiți de totul în jurul tău și să te prinzi în dans cu personajele preferate din cartea ta… Însă, în unele situații poate face chiar mai mult pentru tine.

 

În unele situații cititul te va putea organiza mai bine ca niciodată, iar chiar dacă în mod normal ai avea ideea că cititul necesită timp… eu îți voi arăta astfel cum te poate face cititul să câștigi timp.

 

Este adevărat, pentru a câștiga ceva, trebuie să te dedici acelui scop, așa încât vei avea nevoie și de măcar o oră pe zi în care să-ți faci timp să răsfoiești cărțile pe care ți le recomand. Căci, DA, despre asta este vorba azi: prietenul tău de nădejde, micul Calendar… a bâjbâit printre metodele de eficientizare a timpului, s-a gândit cum să te ajute să te organizezi și mai mult, pentru a câștiga clipe prețioase alături de tine și cei dragi și a găsit o listă cu 5 CĂRȚI. Sunt cărți de management al timpului, cărți are te vor ajuta să câștigi în fiecare zi minute prețioase, dacă vei învăța să te folosești de tehnicile prezentate în fiecare lucrare.

 

Să începem!

 

  1. Richard Coch este primul pe care îl recomandăm, cu lucrarea Principiul 80 – 20. Ai mai auzit de acesta, la Pareto, nu-i așa? Ei bine, e la fel de ușor de aplicat și în ceea ce privește timpul. Ideea de bază a bestseller-ului este să ne concentrăm 20% din timp pentru cele mai importante task-uri ale fiecărei zile. Dacă vom aloca 20% din timp DOAR în această direcție, într-un mod eficient, vom rezolva 80% din task-uri, având productivitate crescută atunci când ne focusăm pe un singur lucru. Iar restul de 80% din timp îl putem divide între alte 20% din task-uri, economisind astfel energie și clipe prețioase pe care le putem folosi pentru a fi aproape de cei dragi.

 

  1. Patrick Forsyth este al doilea autor de care ne place astăzi, pentru minunatele lui 101 idei geniale de managementul timpului – o lucrare care te va face să vezi oportunități de eficientizare a timpului acolo unde nu te-ai fi gândit vreodată. Carte realizează practic o colecție de idei preluate de la manageri de top de pe întreg mapamondul. Ea cuprinde 101 moduri în care te poți organiza și îți poți gestiona timpul mai inteligent.

 

  1. 3. Lucrarea Managementul timpului sau cum să ne stabilim prioritățile a autorului Steven R. Covey este o altă carte de căpătâi în acest domeniu. Este una dintre cărțile care au abordat pentru prima oară această problemă a prioritizării timpului. Ea te va învăța ce este cu adevărat important în fiecare zi a vieții tale și cum poți gestiona timpul, așa încât să-i oferi importanța cuvenită, să-i oferi timpul tău fiecărui lucru ce contează cu adevărat.

 

  1. Câștigă timpul de partea ta de Bill Quain este o carte care se va potrivi de minune persoanelor care nu doresc doar să câștige timp pentru a-l petrece omorând minutele fără niciun scop. Este o carte perfectă pentru cei care doresc să ajungă în același timp și la performanță și succes, dar fără a sacrifica timpul liber. Aceasta este o carte care te va învăța cum să-ți “cumperi timpul”, investind în surse de capital, care mai apoi să-ți genereze venitul pasiv de care ai nevoie pentru a nu mai munci zilnic. Astfel vei ajunge să-ți câștigi timpul de partea ta.

 

  1. Iar această lucrare este dedicată special oamenilor care își spun mereu că mâine e o nouă zi și au timp mâine să facă ceea ce n-au făcut azi. În schimb mâine vor descoperi că și poimâine e o nouă zi și pot face atunci ceea ce nu vor face mâine. Dacă îți place să amâni lucrurile, chiar atât de mult până în stadiul în care situația se complică, lucrarea Eat That Frog de Brian Tracy va fi cartea care te va trezi la viață. Începe să aplici regulile și principiile sale pentru a duce la bun sfârșit fiecare proiect din viața ta.

 

 

Acestea sunt cele 5 cărți pe care ar trebui să le citești dacă îți dorești să înveți cum să devii mai eficient în ceea ce privește timpul tău. Ne vedem data viitoare!

 

Cu drag,

Prietenul tău, Calendarul Casei

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.