Astăzi ne vom răsfăța papilele gustative cu o rețetă delicioasă. Vom găti împreună mușchi de vită cu sos de piper verde. Discutăm despre o rețetă franțuzească, extrem de delicioasă și întâlnită în cele mai de lux restaurante.

 

Care sunt ingredientele de care avem nevoie?

– o bucată de mușchi de vită – 500g

– un pahar de smântână lichidă

– o lingură de muștar Dijon

– o lingură de unt

– o lingură de ulei

– 50 ml de coniac

– sare și piper

– 2 linguri de piper verde

 

Prepararea rețetei

Se spală bine de tot carnea și se pune peste ea piper. Se pune în tigaie, după ce se adaugă uleiul și untul în tigaia încinsă. Focul trebuie să fie mare. Puneți un capac pe tigaie și lăsați flacăra mare pentru un minut. După acest minut, focul se lasă la nivel mediu pentru încă 2 – 3 minute.

 

Întoarceți după carnea și lăsați-o încă 3 – 4 minute pe foc. Atenție: carnea poate fi preparată și pe grătar, dacă nu doriți prepararea în tigaie. După ce scoateți carnea din tigaie, adăugați smântâna în sosul lăsat de carne. Apoi amestecați și lăsați focul la minim. Adăugați coniacul, dar aveți grijă ca acesta să fie cuprins de smântână, pentru a nu lua foc. După ce s-a evaporat alcoolul, puteți adăuga piperul verde. Amestecați totul și lăsați la foc minim timp de 1 minut.

 

Apoi luați tigaia de pe foc și adăugați sosul peste friptură, punând totul pe o farfurie preîncălzită. Aroma fină a preparatului și gustul să vă vor lăsa mască. Cu siguranță veți încerca de mai multe ori această rețetă și tot nu vă veți plictisi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.