Sărbătoarea de Halloween a început să prindă din ce în ce mai multă importanță în România în ultimii ani. Deși românii nu respectă întocmai tradițiile originare, pentru noi această zi este un motiv de distracție și carnaval.

 

Pe lângă costumele dichisite de vrăjitoare, monștri și vampiri pe care le găsim la orice magazin în luna octombrie, din România nu lipsesc nici petrecerile în noaptea de 31 a lunii. Fiecare club consideră noaptea de Halloween o adevărată oportunitate.

 

Însă de Halloween poți petrece și altfel decât în club. Dacă tot ne tentează ideea de a ne personaliza un costum și de a ne alătura petrecăreților, putem face asta în familie.

 

Astăzi îți vom arăta 10 activități pe care le poți face de Halloween în familie, pentru a face din această “sărbătoare” prilej de a te apropia de cei dragi și de a vă distra împreună.

 

      1. decorarea bostanilor

Aceasta este poate cea mai des întâlnită activitate la români, cu ocazia zilei de Halloween. Iar cu siguranță va fi și cea mai adorată de către copii.

 

      2. pregătirea costumelor pentru cei mici

Cu siguranță puteți face asta împreună cu cei mici, ajutându-i să se deghizeze în personajul lor principal și invitându-i să participe la crearea costumului lor. Astfel veți petrece timp de calitate împreună cu cei mici.

 

      3. pregătirea cinei în familie

Una dintre superstițiile originare ale acestei sărbători era cina, la care se spune că puteau lua parte și spiritele trecute în alt tărâm. În timpul cinei se vorbea, pentru a încuraja spiritele să se alăture discuției. Voi puteți pur și simplu să gătiți împreună și să vă amuzați povestind diverse evenimente plăcute și aducându-vă aminte de alți ani în care ați sărbătorit Halloween-ul.

 

      4. colindatul

Acesta este principalul obicei din străinătate, însă în România nu s-a adoptat. Cu toate acestea, puteți deghiza copiii și îi puteți lua într-un maraton de “trick or treat”, vizitându-vă vecinii, prietenii apropiați sau rudele.

 

      5. maraton de povești

Noaptea de 31 octombrie poate face excepție din program, iar în această seară puteți să vă așezați cu cei mici în jurul mesei și să citiți cele mai interesante povești. Cu siguranță vor ține minte acest obicei ca pe unul plăcut.

 

      6. Urmărirea filmelor de Halloween

Deși e un obicei la care copiii nu pot lua parte, datorită profilului filmelor, pentru împătimiții peliculelor de groază, noaptea de Halloween este un real deliciu.

 

      7. concursuri și jocuri

Puteți premia cel mai frumos bostan decorat sau cel mai atractiv costum, iar din seara aceasta puteți face o reală competiție, pentru a vă distra în familie. Ba chiar puteți face o prezentare de costume sau o scenetă în timpul zilei, pentru a petrece mai mult timp în familie și pentru a vă distra.

     

      8. participarea la târguri

Multe din zonele în care azi se serbează Halloween-ul au implementat și anumite obiceiuri originare ale acestei sărbători. Astfel, v-ați putea trezi în oraș cu un adevărat târg de bostani, festival al recoltei, așa cum este el cunoscut. Veți putea participa împreună cu cei mici la un astfel de eveniment, pentru a găsi cel mai mare și mai frumos bostan de Halloween. Cu siguranță ieșirea în oraș le va prinde bine și va fi motiv de distracție.

 

      9. lansarea de lampioane

Puteți imita într-o oarecare măsură și tradiția japonezilor care construiesc felinare sau bărci din hârtie, plasând în ele lumânări și lăsându-le pe apă. Voi puteți fi mai inventivi și puteți lumina întreg cerul prin lansarea de lampioane. Poate puteți găsi și câteva lampioane personalizate chiar sub formă de bostănel. Va fi o distracție pe cinste pentru copii.

 

      10. organizarea unei petreceri tematice

Dacă aveți în plan o vizită la rude sau dacă prietenii vă vizitează, puteți organiza de Halloween o petrecere tematică. Aceasta va fi cu siguranță cea mai reușită metodă de a vă distra și de a ține minte aventura de Halloween ani la rând.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.